Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αλληλεγγύη στον Αγώνα των απεργών του ΟΤΕ.


Από τις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και της cosmote Evalue, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής. Οι εργαζόμενοι  και τα σωματεία τους διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων "επινοικιαζόμενων" η μη, και φυσικά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των αιτημάτων των απεργών.
Η παραγωγικότητα των εργαζομένων στη σταθερή ΟΤΕ αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55% ενώ το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 56%. Ο μέσος όρος των κερδών της εταιρείας σε όλο το κόσμο ειναι, ( στην Ευρώπη 32,6%, στην Αμερική 27,65%, στη Γερμανία 39,7%....και στην Ελλάδα 41,2%.) 1.000.000 ευρώ την ημέρα, ειναι τα κέρδη για τη Deutsche Telekon, 1.665.524 ευρώ το χρόνο για τον πρόεδρο, 500.000 ευρώ για τον διευθυντή. Η εργοδοσία χαρακτήρισε την προκηρυγμένη απεργία παράνομη και καταχρηστική και προχώρησε στις απολύσεις, ενώ τα ΜΜΕ θάβουν την απεργία, με την κυβέρνηση να αποτελεί το πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας.Οι απεργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Ως Εργατική λέσχη Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών για τη δικαίωση των αιτημάτων τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου