Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Διαμαρτυρία για το προσφυγικό

Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα, με τη καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους, είναι το αποκορύφωμα της βάναυσης και ρατσιστικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης, που άφησε τους πρόσφυγες στο έλεος της επόμενης για να αποφύγει τις ευθύνες της. 

      Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στους οποίους δίνουν γη και ύδωρ, για να πραγματοποιούν τις επεμβάσεις τους, ξεκόβουν έντεχνα το προσφυγικό, από το πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες επεμβάσεις σε όλη τη περιοχή(Ιράκ-Αφγανιστάν κ.λ.π) και συνολικά τις ευθύνες του "πολιτισμένου κόσμου της δύσης" δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού, και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους, που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια. Αυτές οι βρώμικες επιχειρήσεις  είναι που δημιούργησαν 5 εκατ. πρόσφυγες, που χωρίς ντροπή και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς τους. 

     Ως Εργατική Λέσχη καταγγέλουμε τη ρατσιστική-αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, που λειτουργώντας σαν το μαντρόσκυλο της Ε.Ε χτίζει κλειστές φυλακές για τους πρόσφυγες, ενώ χρησιμοποιεί μέχρι και φαντάρους για να εμποδίσει τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες να περάσουν στη χώρα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 5ης Μαρτίου 2020 για την υπεράσπιση των προσφύγων (Προπύλαια 6.30μμ).
  
  •  Αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες.
  • Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της Ε.Ε, δυνατότητα στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν σε όποιες χώρες επιθυμούν, ευρωπαϊκές η άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου