Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Σινέ - Καραντίνα 3

1.Πέντε ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους συνθέτουν μια ποιητική τοιχογραφία της Σικελίας στις αρχές του αιώνα, θίγοντας θέματα όπως: η μετανάστευση και η διάλυση της οικογένειας, ο έρωτας και η επιρροή της φύσης στον ανθρώπινο νου, η επιστροφή του διανοούμενου στην πατρική γη και τις παιδικές μνήμες, η σύγκρουση των κολίγων με τους φεουδάρχες και, φυσικά, ο θάνατος.


2.Τρία μικρά παιδιά που ζουν στις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο βρίσκουν στη χωματερή ένα πορτοφόλι, το οποίο γρήγορα διαπιστώνουν ότι αναζητά επιτακτικά η τοπική αστυνομία. Αποφασισμένα να ανακαλύψουν το λόγο, μπαίνουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου αστυνομικού που δουλεύει για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου πολιτικού.


3.Ιούλιος του 1936, Ισπανία. Οι δυνάμεις του Φράνκο προελαύνουν στη Σαλαμάνκα, κηρύσσοντας τον πόλεμο στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ένας από τους πιο επιφανείς πνευματικούς ανθρώπους στην Ισπανία της εποχής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα, τηρεί στάση αναμονής, διστάζοντας να καταδικάσει δημόσια την επέλαση του φασισμού. Μια στιβαρή προειδοποίηση απέναντι στην παθητικότητα και την αφέλεια, σε καιρούς αναταραχής, και συγχρόνως μια οδυνηρή υπενθύμιση: το κακό βρίσκει ιδανικό καμουφλάζ στα ανέξοδα γέλια, προτού φέρει δάκρυα πικρά.


4.Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο γοητευτικός Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη, όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου.


5.Όταν μια αποστολή στη Σουηδία πάει στραβά, ο Τζακ, ένας Αμερικανός επαγγελματίας δολοφόνος, καταφεύγει σε ένα ιταλικό χωριό περιμένοντας οδηγίες. Προσποιείται τον φωτογράφο, γνωρίζεται με τον παπά της ενορίας, ενώ διαπιστώνει ότι κάποιος τον παρακολουθεί διακριτικά.


Το λινκ της 3ης εβδομάδας είναι.
https://drive.google.com/open?id=1WgvK8bE5CNUjKiGDp08PY1CBd98PIkt3

Καλό Πάσχα
Μένουμε Ενεργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου