Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός  της κυβέρνησης της ΝΔ για έξωση από τις εστίες όπου διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες.
Δηλαδή τα θύματα των πολέμων, διώξεων, βασανιστηρίων που έχουν χάσει τα πάντα και έμεναν σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και σε διάφορες δομές πετιούνται στο δρόμο.
Η Ελλάδα του Ξένιου Δία υπάρχει μόνο στις διαφημίσεις  για τους τουρίστες προς χάρη των κερδών των ξενοδόχων και του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική Ελλάδα δεν έχει χώρο για τους πρόσφυγες. Η προσφυγιά θεωρείται παρανομία και ενοχή.
Η αντι-προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης ταυτόχρονα περιλαμβάνει και τη διακοπή του επιδόματος καταδικάζοντας τους πρόσφυγες και στην πείνα μαζί με την αστεγία.
Είναι ένα σύνολο μέτρων στο όνομα της αποτροπής της έλευσης νέων προσφύγων καθιστώντας την ζωή των προσφύγων αβίωτη που ήδη έχει οδηγήσει πολλούς-ες πρόσφυγες-γισσες σε αυτοκτονία ,ψυχικές ασθένειες, απελπισία, αλλά και θανάτους από δυστυχήματα και επιθέσεις.
Αυτή η πολιτική της ΝΔ πάτησε πάνω στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίησή τους , με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές, που εφάρμοσε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι η πολιτική των δυνάμεων του συστήματος που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς την ίδια ώρα που συνεχίζει τη στήριξη των στρατιωτικών-πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους προκαλώντας ξεριζωμούς, φτώχεια και εξαθλίωση.
Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακρο-δεξιά ακροατήρια οπλίζοντας τα χέρια των ναζιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες.
Ως Εργατική λέσχη Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των προσφύγων  ενάντια στην έξωσή τους . Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αντιρατσιστικών, προσφυγικών οργανώσεων και συντονισμών όπως και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων στις  20/06 2μμ Ομόνοια. Απαιτούμε:
·        Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης προσφύγων για όλους τους αιτούντες άσυλο.
·        Διαμονή σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
·        Πρόσβαση στην υγεία (ΑΜΚΑ) σε όλους , στη παιδεία, στην εργασία, στη πρόνοια με ίσα δικαιώματα.
·        Όχι στα κλειστά ή «ανοιχτά» στρατόπεδα-φυλακές .
·        Όχι σε απελάσεις-επαναπροωθήσεις
·        Όχι σε φράχτες στον Έβρο και το Αιγαίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου